Támogatóink

tamogatokv.jpg
Kossuth Zsuzsannára emlékeztek a gyulai kórházban PDF Nyomtat Email

Ápolók napja 2019 2

Koszorúzással kezdődött a magyar ápolók napja alkalmából szervezett ünnepség a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának udvarán.

A magyar ápolók napja alkalmából megkoszorúzták a gyulai Pándy-tagkórház kertjében álló Kossuth Zsuzsanna-emlékművet február 21-én. Az eseményen Mészáros Magdolna, az intézmény ápolási igazgatója emlékezett Kossuth Lajos testvérére.

Amint arról a Gyulai Hírlap cikke beszámol: Mészáros Magdolna kiemelte, hogy Kossuth Zsuzsanna áldozatos munkájával jóval megelőzte korát, szakmájának egyik úttörője volt.

– Méltó példakép lehet a magyar ápolóknak, hiszen nehéz körülmények között is kiváló munkát végzett – hangsúlyozta az ápolási igazgató, majd hozzátette: a 2010-es évek elejétől emlékeznek Kossuth Zsuzsannára a gyulai kórházban.

Elmondta: ápoló még azokban az országokban is kevés akad, ahol a fizetés magasabb. Hozzátette: Magyarországon is szükség lenne még több szakemberre.

– Nagyon összetett munka ez, hiszen a szakmai tudáson túl fizikai állóképesség és lelkierő is kell hozzá – fejtette ki Mészáros Magdolna. Hozzátette: a magyar országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét a magyar ápolók napjának, igyekeznek minden évben ebben az időszakban megtartani eseményüket.

A Békés Megyei Központi Kórház mellett a Magyar Ápolási Egyesület nevében helyeztek el koszorúkat az emlékműnél.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett